flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Електронному суді стане доступним пред’явлення електронних виконавчих документів до примусового виконання

13 січня 2023, 12:13

  Незабаром (орієнтовно, у січні-лютому 2023 року) в Електронному суді стане доступним додатковий функціонал пред’явлення електронних виконавчих документів до примусового виконання.

Відповідні роботи вже виконані на стороні Електронного суду. Ведеться розробка на стороні Міністерства юстиції.

Після цього:

  • У кабінеті стягувача (фізичної особи) стане доступною можливість дистанційно пред’являти до виконання отриманий виконавчий документ в електронному вигляді, обравши відповідний орган виконавчої служби чи приватного виконавця;
  • Для судів з’явиться можливість автоматизованого надсилання до органів виконання електронних виконавчих документів, які відповідно до процесуального законодавства мають пред’являтись до виконання безпосередньо судами (зокрема рішення про накладення адміністративних штрафів).
  • Для Державної судової адміністрації України також з’являється можливість електронного пред’явлення до виконання виконавчих документів, стягувачем з якими відповідно до законодавства визначено ДСА України (за рішення про стягнення судового збору та про накладання штрафу як засобу процесуального примусу).
  • В найближчих планах також розробка сервісу надсилання виконавчих документів до ДІЇ з можливістю їх подальшої оплати та пред’явлення до виконання через цей застосунок.

      Також під кінець року, як повідомили «Судово-юридичній газеті» у ДСА, завершено розробку ще одного важливого сервісу - «Електронні виконавчі документи».

Як це буде працювати?

  • Електронні виконавчі документи, після підписання КЕП судді, надсилаються до Електронного кабінету стягувача та боржника;
  • Боржник зможе онлайн оплатити всі передбачені у виконавчому документі платежі, в тому числі адміністративні штрафи, судовий збір та інші зобов’язання;
  • Інформація про сплату платежів надходитиме в Електронний кабінет стягувачу та в матеріали справи до Автоматизованої системи діловодства суду.

 

Автор: Наталя Мамченко

 https://sud.ua/uk/news/publication/258089-v-elektronnom-sude-stanet-dostupno-predyavlenie-elektronnykh-ispolnitelnykh-dokumentov-k-prinuditelnomu-ispolneniyu

Читайте нас у Facebook

©Прес-секретар суду

СЛАВА УКРАЇНІ !!!